Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

«Παραλύει» δημόσια και ιδιωτική Υγεία στις 4 Φεβρουαρίου

Παραλύει δημόσια και ιδιωτική Υγεία στις 4 Φεβρουαρίου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί επιστήμονες, με κορύφωση τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει ήδη αποφασίσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, καθώς επίσης και αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑμΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν, «προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό», το οποίο χαρακτηρίζει, «καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό». 

Αύριο, πραγματοποιείται σύσκεψη των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων της Χώρας στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο της Κυβέρνησης.

Επιπλέον, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα φαρμακεία θα είναι κλειστά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος και οι φαρμακοποιοί θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.