Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας από 18 έως 24 ετών

o

Ολοκληρώνεται σήμερα η προτεραιοποίηση εμβολιασμού για τον ενήλικο πληθυσμό καθώς ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορεί να κλείσει ραντεβού και η τελευταία ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο προγραμματισμός ραντεβού για τους πολίτες 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson &Johnson
  • Πολίτες άνω των 25 ετών
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου
  • Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης


Ο γγ Πρωτοβάθμιας Υγείας Φροντίδας επισήμανε στην τελευταία ενημέρωση ότι βάσει των δεδομένων που υπάρχουν για το ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών, η δημιουργία τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού.

Oι παραδόσεις εμβολίων
Αναφορικά με τις παραδόσεις των εμβολίων το επόμενο διάστημα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι τον Ιούνιο αναμένουμε 2.212.000 δόσεις από την Pfizer, τον Ιούλιο περιμένουμε 1.455.000 δόσεις από την ίδια εταιρεία και συνολικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αναμένουμε 4.880.070 δόσεις από την Pfizer.

Όσον αφορά τις παραδόσεις της Johnson & Johnson, αναμένουμε 152.000 δόσεις και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Επόμενος στόχος είναι ο εμβολιασμός εκείνων που δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για τους πολίτες που είναι κατάκοιτοι θα χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον θα διενεργούνται από ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα αμείβονται από το κράτος, ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.