Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Στην παρουσίαση του βιβλίου "Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής" του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη στον ακριτικό Έβρο, συμμετείχε ο Υφυπεξ Κυριάκος Γεροντόπουλος

parouziabiblo

" Ο ποπουλισμός (λαϊκισμός) έχει οδηγήσει τις χώρες που τον ακολούθησαν σε αδιέξοδο. Η Λατινική Αμερική δεν είναι μακριά από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αυτοί που θεώρησαν ότι ο Τσάβες και η Αργεντινή μπορούν να αποτελέσουν τα πρότυπα για την Ελλάδα ας δουν σήμερα που βρίσκονται αυτές οι χώρες. Ο μονόδρομος που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα είναι αυτός της Ευρώπης" αυτά είπε μεταξύ των άλλων ο Κυριάκος Γεροντόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου.

Στον ακριτικό ´Εβρο έγινε η παρουσίαση του βιβλίου πολιτικής ιστορίας "Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής" του δημοσιογράφου του Mega Channel Ιάσονα Πιπίνη. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, παρευρέθηκαν κάτοικοι της πόλης αλλά και από γειτονικές περιοχές του νομού Έβρου. Η κεντρική παρουσίαση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και είχαν παρευρεθεί στελέχη όλων των κομμάτων αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε στους κατοίκους του νομού Έβρου, όπου το ενδιαφέρον για το βιβλίο είναι ιδιαίτερα έντονο.

Για το βιβλίο μίλησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο δημοσιογράφος Σταύρος Παπαθανάκης υπεύθυνος τη ιστοσελίδας "Βορέας" και η δημοσιογράφος Νατάσα Γκαρά, υπεύθυνη της εφημερίδας "Μεθόριος". Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Αναστασία Καραπατσιά.

Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ)

Το πολιτικό πείραμα που ξεκίνησε το 1998 με την εκλογική νίκη του Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα σηματοδότησε μια αριστερή στροφή σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Στο βιβλίο ξεδιπλώνεται η πολιτική διαδρομή του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγο Τσάβες, ο θάνατος του οποίου, το 2013, άφησε «ορφανή» τη λεγόμενη επαναστατική Αριστερά στη Λατινική Αμερική.

Περιλαμβάνεται επίσης, η συνέντευξη που είχε δώσει στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, στο Καράκας το 2010, στην οποία αναφερόταν στην οικονομική κρίση στη χώρα μας και στην επιθυμία του να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Η δράση των ένοπλων κινημάτων, η «Θεολογία της Απελευθέρωσης», οι «πτήσεις του θανάτου» που χρησιμοποίησαν οι δικτάτορες για την εξόντωση των αντιφρονούντων, το ξεχωριστό πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης, γνωστό ως «ποπουλισμός», η «Περουβιανή Επανάσταση» του Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο και οι συνεχιστές της πολιτικής του Ούγο Τσάβες στην ήπειρο, αποτυπώνουν τον «μαγικό ρεαλισμό» της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής.

Βιογραφικό - Ιάσων Πιπίνης

Ο Ιάσων Πιπίνης είναι Ελληνο – περουβιανός δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα «Σύγχρονων Λατινοαμερικάνικων Σπουδών» του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία. Εργάζεται από το 2000 ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel» και είναι ανταποκριτής στην Αθήνα του διεθνούς ισπανόφωνου τηλεοπτικού δικτύου «Hispan TV». Έχει συνεργαστεί με την κρατική ισπανική τηλεόραση «TVE» και το τηλεοπτικό δίκτυο «Telesur» της Βενεζουέλας.

Έχει γράψει το βιβλίο «Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής» (Εκδόσεις Κέδρος, 2014). Το 2005 δημιούργησε την ιστοσελίδαwww.americalatina.gr, που δημοσιεύει ειδήσεις από τη Λατινική Αμερική. Είναι ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού, Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο (1968 – 1975), ο οποίος υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκαετία του 1970 στη Λατινική Αμερική, αλλά και «μέντορας» του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.