Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Ένωση Περιφερειών: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων

1rfd

Πλέον τίθεται σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο έχει θέσει για ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων

ως το τέλος του 2018,

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο έχει θέσει για ολοκλήρωσή τους ως το τέλος του 2018».

Αυτό επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνη σε υλοποίηση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ που συζήτησε το θέμα στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει:

«Στην τελευταία μας συνάντηση το Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε συμφωνήσει σ’ έναν οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα που χρειάζεται να δρομολογήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι Περιφέρειες να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το εξαιρετικά δύσκολο έργο της εκπόνησης των μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ανέλαβε να μεριμνήσει για να

-υπάρξει σχέδιο – οδηγός για την κατάρτιση των προδιαγραφών των Διαχειριστικών Σχεδίων,

-εξευρεθεί τρόπος χρηματοδότησης των μελετών από το Πράσινο Ταμείο,

-διασφαλιστεί η διαδικασία δημοπράτησης των βοσκήσιμων γαιών ανά Δήμο.

Ωστόσο, αν και παρήλθε διάστημα τριών μηνών, το Υπουργείο δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο έχει θέσει για ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων  ως το τέλος του 2018.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε και να παρακαλέσουμε θερμά για τις άμεσες ενέργειές σας στο πλαίσιο αυτών που συμφωνήσαμε το Σεπτέμβριο 2017».

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.