Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Δούρου: Έργα 292 εκατ. ευρώ στην περιοχή

d1d1

Μέτρα, ύψους 292 εκατομμυρίων ευρώ, για τη Δυτική Αττική εξήγγειλε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στην εκδήλωση με την οποία κορυφώνονται οι εργασίες του διήμερου περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για την ανάταξη της περιοχής  ( 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής )

Μέτρα που γίνονται με τη συνέργεια της κυβέρνησης, τόνισε η κ. Δούρου στην ομιλία της στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευσίνας.

«Μετά από σοβαρή και συστηματική δουλειά, με το κεφάλι πάντα σκυμμένο στα προβλήματα, είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε από τη Δυτική Αττική, για τη Δυτική Αττική, έργα της τάξης των 292 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία τονωτική ένεση στο σύνολο της εθνικής οικονομίας» δήλωσε η κ. Δούρου, εξηγώντας ότι πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (99 εκατ. ευρώ), έργα οδοποιίας (112 εκατ. ευρώ), έργα άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης (56 εκατ. ευρώ), έργα κοινωνικών υποδομών και αστικών αναπλάσεων (25 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την pεριφερειάρχη Αττικής, το δεύτερο σημείο που ανέδειξε η τραγωδία στη Μάνδρα, είναι η ανάγκη άμεσης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου- υιοθέτηση ταχύτερων διαδικασιών.

 

Ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια Αττικής καταγράφει μία σπουδαία πρωτιά όσον αφορά το ρυθμό εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων. «Δεν είναι αποσπασματικά αντιπλημμυρικά έργα» πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι χαρακτηριστική περίπτωση μίας στρεβλής αντίληψης περί πολιτικού κόστους είναι η πολιτική που ασκήθηκε ή ορθότερα δεν ασκήθηκε για δεκαετίες στην Αττική σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Για την Περιφέρεια Αττικής»- σημείωσε -«η διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων ήταν προτεραιότητα»

.Στο σημείο αυτό, η κ. Δούρου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχει φτάσει η ώρα να εφαρμόσουμε αυτό που από πέρυσι τον Δεκέμβριο έχει γίνει νόμος της ελληνικής Πολιτείας και εκκρεμούσε για πάνω από 13 χρόνια. «Θεωρώ υποχρέωσή μου να θυμίσω αυτές τις προβλέψεις του ψηφισμένου και εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής. Κάνω, λοιπόν, μία έκκληση, μία πρόσκληση και για κάποιους μία πρόκληση. Θα πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο. Στην Περιφέρεια Αττικής, έχουμε κάνει την επιλογή μας, βρισκόμαστε απέναντι σε όσους, σε όποιο επίπεδο εξουσίας κι αν βρίσκονται, επιλέγουν την αδράνεια- αιρετών, δημάρχων, αλλά και όλων εκείνων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα» πρόσθεσε η κ. Δούρου, εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη ότι και στη Φυλή και στη Μάνδρα η μήτρα είναι κοινή, «ονομάζεται φαύλη αδράνεια αιρετών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, που οδηγεί σε εγκλήματα διαρκείας και εγώ δεν θα είμαι συνένοχος».

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Δούρου είπε ακόμη ότι, σε πλήρη εναρμόνιση, μετά από δεκαετίες, με την ευρωπαϊκή και την εθνική ισχύουσα νομοθεσία, αποφασίστηκε και χωροθετήθηκαν μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, μονάδες επεξεργασίας προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και χώροι υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. «Αυτό το κάναμε για όλη την Αττική, μακριά από τις λογικές όψιμα ευαίσθητων οικολόγων και άλλων Επιτροπών κατοίκων που θέλουν να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά που οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό» σχολίασε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Έχουμε εκπονήσει μία συγκεκριμένη αντιπλημμυρική στρατηγική, η οποία αφιερώνει το 30% του προϋπολογισμού σε αντιπλημμυρικά έργα υποδομής» τόνισε η κ. Δούρου, λέγοντας ότι τα αντιπλημμυρικά, τα αποχετευτικά έργα και η διαχείριση των απορριμμάτων, δεν έχουν εγκαίνια και φωτογραφίες για το προεκλογικό φυλλάδιο, με στόχο την επανεκλογή.


  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.