• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Ψήφισμα του ΠΕ.ΣΥ που καταδικάζει το φαινόμενο αστυνομικής βίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας μικρομεσαίων νοικοκυριών από πλειστηριασμούς

PERIFEREIA ATTIKHS

 

Ψήφισμα υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, χθες, κατά την 37η ειδική συνεδρίασή του, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα το φαινόμενο αστυνομικής βίας εντός των χώρων του Ειρηνοδικείου Αθήνας, με αφορμή τα γεγονότα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει «τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία μικρομεσαίων νοικοκυριών και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς χρονικούς προορισμούς».

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:

  1. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το φαινόμενο αστυνομικής βίας, ακόμη και με τη χρήση χημικών, χθες, εντός των χώρων του Ειρηνοδικείου Αθήνας, κατά τη διάρκεια διενέργειας πλειστηριασμών.
  2. Επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ σε ό,τι αφορά την ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
  3. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στα θύματα της αστυνομικής βίας, μεταξύ αυτών και στον πρώην δήμαρχο Καισαριανής, Θανάση Μπαρτζώκα και ζητά την άμεση αναζήτηση και απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.
  4. Τέλος, επαναδιατυπώνει προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή, την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων που κατέθεσε με την υπ’ αριθμ. 370/2016 απόφασή του, με έμφαση στην απαγόρευση πώλησης σχετικών δανειακών πακέτων σε funds.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.