
Εγκρίθηκε η πρόταση που διαμόρφωσε ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Νέας Σμύρνης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για αναπτυξιακές παρεμβάσεις 85 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).
Η πρόταση εγκρίθηκε λόγω της τεκμηρίωσης και της πληρότητάς της και του ολοκληρωμένου φακέλου που κατατέθηκε, αποτέλεσμα της σωστής προετοιμασίας και του συντονισμού των Δήμων. Ειδικότερα προβλέπει τη συντονισμένη συνεργασία των Δήμων μας για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στις περιοχές των ορίων τους, όπως είναι η ευρύτερη περιοχή της οδού Πειραιώς. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε δράσεις αστικής ανάπλασης, προστασίας του περιβάλλοντος, βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, προάσπισης της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης, καθώς και πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας.
Ο Δήμος μας συγκεκριμένα έχει θέσει παρεμβάσεις που κινούνται στους ακόλουθους άξονες:
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Η έγκριση της πρότασής μας δικαιώνει τη μεθοδική και σημαντική προσπάθεια που κάνουμε για την αναβάθμιση του Ταύρου και της ευρύτερης περιοχής της οδού Πειραιώς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία, ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και τα στελέχη του Δήμου για την άριστη συνεργασία, καθώς και την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και τον υπεύθυνο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, κ. Δημήτρη Δρόση. Η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Πειραιώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματά μας προς την υλοποίηση του οράματός μας για ένα Δήμο πρότυπο, με ταυτότητα και ισχυρή παρουσία.»


Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω
Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη
Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη
Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.