Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Ο Δήμος Χανίων συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “VARCITIES”

619

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή φορέων πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων το 1ο Διαδικτυακό Εργαστήριο, με θέμα τον συμμετοχικό σχεδιασμό λύσεων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών στα Χανιά. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στο ευρωπαϊκό έργο “HORIZON 2020 VARCITIES”, με επικεφαλής της πρότασης το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το ερευνητικό έργο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 8 πόλεις της Ευρώπης με τη συμμετοχή 25 εταίρων, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., με στόχο την ανάπτυξη δράσεων και λύσεων, βασισμένων στη φύση, στην ψηφιακή καινοτομία και στην εικονική πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι ακόλουθες λύσεις:

  • Δημιουργία Κινητού Αστικού Καθιστικού Χώρου.
  • Αναβάθμιση των Δημοτικών Ποδηλάτων σε Έξυπνα Ποδήλατα.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Με το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο προωθούνται πιλοτικές δράσεις στους αστικούς δημόσιους χώρους ευρωπαϊκών πόλεων, συνδυάζοντας δράσεις και λύσεις εμπνευσμένες από τη φύση, τη ψηφιακή καινοτομία και την εικονική πραγματικότητα. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων, με έμφαση στους δημόσιους χώρους.

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα, σχεδιάζοντας λύσεις, όπως το Κινητό Αστικό Καθιστικό, δίνοντας δημόσιο χώρο (πλατείες, αυλές σχολείων, κ.ά.), ο οποίος θα επανακαθορίζεται και προσφέροντας τρόπους συνάντησης (δράσεις πολιτισμικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, κ.ά.) σε ομάδες της πόλης μας.

Παράλληλα, αναβαθμίζουμε τα Δημοτικά μας Ποδήλατα σε Έξυπνα Ποδήλατα, ενσωματώνοντας ειδικούς αισθητήρες στα υφιστάμενα ποδήλατα του Δήμου μας για την καταγραφή χρήσιμων στοιχείων, όπως των συνθηκών μικροκλίματος, της ποιότητας του αέρα, κ.ά. Στις προθέσεις μας είναι και η διερεύνηση της προμήθειας ποδηλάτων ειδικού σκοπού (με περισσότερες από μία θέσεις) για την εξυπηρέτηση συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους, όπως τα Άτομα με Αναπηρίες”.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.