Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Ιταλία: 4 στους 10 συνταξιούχοι ζουν με λιγότερο από 1000 ευρώ/μήνα

italia

 

Τέσσερις Ιταλοί συνταξιούχοι στους δέκα ζουν με λιγότερο από 1.000 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του στατιστικού ινστιτούτου της χώρας Istat για το έτος 2014

Το ακριβές ποσοστό είναι 40,3% και πρόκειται, συνολικά, για 6,5 εκατομμύρια άτομα. Και σε αυτή την περίπτωση, οι γυναίκες βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση, αφού το 49,2% των Ιταλίδων οι οποίες έχουν συνταξιοδοτηθεί, λαμβάνει λιγότερο από χίλια ευρώ μηνιαίως.

Στον αντίποδα βρίσκεται το 1,4% των Ιταλών συνταξιούχων, το οποίο έχει εξασφαλίσει μηνιαίες απολαβές που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, το 2014 το ιταλικό δημόσιο ξόδεψε συνολικά 227 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χορήγηση συντάξεων, ποσό αυξημένο κατά 1,6% σε σχέση με το 2013.

Η συνταξιοδοτική δαπάνη το 2013 αναλογούσε στο 16,97% του ΑΕΠ της χώρας ενώ το 2014 αυξήθηκε στο 17,17%. Η ετήσια μέση σύνταξη των Ιταλών πολιτών είναι, σύμφωνα με το Istat, 11.943 ευρώ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Ετικέτες:  •  • 

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.