
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο με Κεντρικό Μήνυμα « Η Αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης».
Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετείχαν 109 συνολικά εκπρόσωποι από τον Α’ και Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν 97 εκπρόσωποι από τον Α’ Βαθμό ( 86 Δήμαρχοι) και 12 από το Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης.
Υψηλόβαθμη ήταν και η εκπροσώπηση από Γερμανικής πλευράς, αφού μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι :
Κατά τη διάρκεια των εργασιών , πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων και συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος ( Αγροτική Οικονομία και Ανάπτυξη, Κοινωνικό Πρόσωπο των Δήμων, Τοπική Τουριστική Ανάπτυξη, Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων, Ενεργειακή Πολιτική στηνΤ.Α. , Επιχειρηματικότητα και νεοφυείς επιχειρήσεις) .
Παράλληλα , ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία
Στο τέλος της Συνέλευσης υπογράφηκε η Κοινή Διακήρυξη από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον Γενικό Διευθυντή της
Ένωσης γερμανικών πόλεων και Δήμων G. Landsberg , τον Εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Δράμας κ. Χ. Μαμσάκο και τον Αντιπρόεδρο Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας καθώς και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βάδης –Βυρτεμβέργης R. Kehle.
Με την υπογραφή της διακήρυξης οριοθετήθηκε η σημασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και υπογραμμίστηκε η στενή σύνδεση μεταξύ των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ των δύο χωρών. Επιπροσθέτως, τέθηκε ο κοινός στόχος, να εντατικοποιηθεί η περαιτέρω συνεργασία έως την επόμενη, Έκτη Ελληννογερμανική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016.


Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω
Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη
Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη
Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.