Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Με «σφραγίδα» Μητσοτάκη οι «ελευθερίες» για εμβολιασμένους

mitsotakis sakellaropoulou1-1200x794

Άμεσα ξεκινά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένει να έχει στα χέρια της το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής έτσι ώστε να προχωρήσει η υποχρεωτικότητα κατ’ αρχήν στους υγειονομικούς αλλά και σε όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για ειδικές διευκολύνσεις ή ελευθερίες (όρος που όπως είπε προτιμά σε σχέση με τη λέξη προνόμια), που θα έχουν όσοι θα έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

«Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα, από τη στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο. Το θεωρώ λογικό όπως συμβαίνει και με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αρκεί η απόδειξη του εμβολιασμού για να μην χρειάζεται κάποιος να κάνει συνέχεια τεστ για να αποδεικνύει ότι δεν είναι θετικός», είπε.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση σε όσους είναι καχύποπτοι να εμβολιαστούν. «Το εμβόλιο», είπε, «είναι δώρο της επιστήμης και πράξη κοινωνικής ευαισθησίας». Χαρακτήρισε δε λυπηρό το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται ή νοσούν βαριά και κάποιοι χάσουν τη ζωή τους, είναι άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι και είναι άνθρωποι που τους τελευταίους μήνες είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν.

«Η αντίληψη “δεν βαριέσαι, σας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ” είναι μια αντίληψη που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.