• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας».

000-00065

 

 

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας».

2.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με στόχο την αποκατάσταση, την συντήρηση και τη διατήρηση των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στα Ιόνια νησιά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέταξε, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ, μετά από έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και την αποκατάσταση μνημείων από τα βυζαντινά χρόνια της Παλαιόπολης της Κέρκυρας, καθώς και τη διαμόρφωση και διασύνδεση των ιστορικών χώρων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, εντάχθηκε το έργο της αναστήλωσης και αποκατάστασης του τμήματος της Νότιας πτέρυγας , του Ν.Α. Πύργου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, στην περιοχή «Στρατιά», που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1915. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, εντάχθηκε το έργο της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων και των υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών , πολιτιστικών και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, καθώς και οι δαπάνες για την υποστήριξη, των αναγκαίων μελετών , με την επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, ενώ εξίσου εντάχθηκαν και τα απαιτούμενα για την σύνταξη τευχών δημοπράτησης εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων και υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών, πολιτιστικών, και θρησκευτικών χώρων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.