Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026
Blue Red Green

 

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων - Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2025 19:44
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: To Κογκρέσο και τα F-16 - Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:17
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 17:04

Την εκπόνηση μελέτης για την «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στα Βασιλικά Ανώγεια του Δήμου Γόρτυνας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 995.822 χιλ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης

337

Την εκπόνηση μελέτης για την «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής στα Βασιλικά Ανώγεια του δήμου Γόρτυνας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 995.822 χιλ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Νίκος Πελεκανάκης, η διοίκηση του τοπικού ΤΟΕΒ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Στεφανάκη, εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας «Hydroment ΓΕΩΠΕΡ Α.Ε.» όπως επίσης ο προϊστάμενος Δομών Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κανδεράκης και το στέλεχος της υπηρεσίας Μαργιέτα Σγουρώ.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας αλλά και η διοίκηση του ΤΟΕΒ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διασφάλιση της χρηματοδότησης για την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου, όπως επίσης τα στελέχη της Περιφέρειας για την προετοιμασία που απαιτήθηκε.

Το έργο

Αφορά την κατασκευή εξωποτάμιας λιμνοδεξαμενής όγκου περίπου 700.000 κυβικών μέτρων. Η αρδευόμενη έκταση μετά την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής υπολογίζεται σε 9.800 στρέμματα, όση δηλαδή η κτηματολογική περιοχή της πρώην κοινότητος Βασιλικών Ανωγείων, με κάλυψη κυρίως ελαιώνες, αμπελώνες υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Το έργο περιλαμβάνει έργα υδροληψίας, δηλαδή μικρό έργο εκτροπής (αναβαθμό) στη θέση υδροληψίας για την τροφοδοσία του αγωγού μεταφοράς, αγωγό προσαγωγής 2.600 μέτρων περίπου ξεκινώντας 200 μέτρα ανάντη της γέφυρας Βαγιωνιάς ο οποίος θα εξασφαλίζει την πλήρωση της λιμνοδεξαμενής με φυσική ροή και αγωγό εξόδου από την λιμνοδεξαμενή. Για την υπερχείλιση της λιμνοδεξαμενής προβλέπεται αγωγός αντίστοιχης διαμέτρου μήκους περίπου 400 μέτρων που θα εκτονώνει στο παρακείμενο κύριο ρέμα του Γεροποτάμου.

  Το ραδιοφωνο της Αυτοδιοικησης

tas1

tas2

 

Όλα τα νέα

Τοπικα νεα - Αιγαλεω

egaleo

Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για θέματα ισότητας στο δήμο Αιγάλεω

Το Μουσειο Ελιας στην Σπαρτη

mouseio elias

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

ΑΛΣΟΣ «ΓΟΥΔΕΣ»

goude

Tο άλσος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΟΥΔΕΣ» στην Σπάρτη

εκθεση φωτογραφιας

ekthesi photo

Έκθεση φωτογραφίας 'ντοκουμέντων' για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ''ταξιδεύει'' ήδη εντός και εκτός Κρήτης.